احتمال ابتلای همزمان به اومیکرون و دلتا کرونا، جهش تازه در راه است
به گزارش وبلاگ خطاطی، به نقل از روسیا الیوم، شرکت داروسازی آمریکایی مدرنا نسبت به احتمال ابتلا همزمان به دو سویه ویروس کرونا دلتا و اومیکرون هشدار داد و شرح داد که این امر منجر به تکامل این ویروس و ایجاد یک ویروس جهش یافته نو مى گردد.

پل برتون، مدیر ارشد شرکت داروسازی مدرنا ، در جلسه ای در کمیته علم و فناوری در مجلس عوام بریتانیا گفت که دو سویه مختلف از ویروس کرونا می توانند به طور همزمان فرد را آلوده نمایند، به خصوص افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند.
برتون شرح داد که در این حالت، فرآیند تبادل ژن می تواند بین دو سویه رخ دهد که به نوبه خود منجر به تکامل ویروس و ایجاد یک جهش نو می گردد.
وى گفت در ماه های آینده، این دو ویروس (دلتا و میکرون) با هم وجود خواهند داشت…. و عفونت با ویروس اومیکرون زمانی توسعه می یابد که افراد در شرایط بسیار دشواری با جهش دلتا قرار دارند، این می تواند منجر به مواردی گردد که افراد به دو نوع مختلف آلوده می شوند، که امکان تکامل بیشتر این ویروس ها را فراهم می نماید و این شرایط نگرانی هایی را ایجاد می نماید.
متخصص ارشد مدرنا تأیید کرد که جهش یافته اومیکرون که برای اولین بار در آفریقای جنوبی ظاهر شد، کمتر از سویه دلتا خطرناک نیست.
شایان ذکر است که سازمان بهداشت دنیای جهش یافته اومیکرون را در رده نگران نماینده طبقه بندی نموده است.
سازمان دنیای بهداشت در نوترین بیانیه خود اعلام نمود سویه امیکرون هم اینک در بیش از 60 کشور توسعه یافته و دنیا را در خطر بسیار بالایی قرار داده است. شواهد اولیه حاکی از آن است که این سویه توانایی گریز از ایمنی ناشی از واکسن های موجود را داراست؛ گرچه شواهد آزمایشگاهی درباره مقدار کشندگی امیکرون محدود است.
کارشناسان معتقدند افرادی که قبلاً به ویروس کرونا مبتلا شده اند و واکسینه شده اند ممکن است دوباره به این ویروس مبتلا شوند.
در همین حال، تحقیقاتی که نتایج آن روز سه شنبه منتشر شد نشان داد هر سه واکسنی که در ایالات متحده برای مقابله با ویروس کرونا تزریق می شوند یعنی واکسن های فایزر -بیون تک، مدرنا و جانسون اند جانسون، در شرایط آزمایشگاهی در برابر سویه نو اومیکرون قدرت محافظتی کمتری دارند و در هر سه نوع آنها نیز تزریق دُز اضافی واکسن باعث شده است که توان تاثیرگذاری واکسن ها افزایش یابد.
محققان در بیمارستان عمومی ماساچوست، بعلاوه دانشگاه هاروارد و دانشگاه ام آی تی با آزمایش خون دریافت نمایندگان این سه واکسن متوجه شدند که خون افرادی که تنها دُزهای عادی این واکسن ها را دریافت نموده اند (دو دُز واکسن مدرنا و فایزر و یک دُز واکسن جانسون اند جانسون) آنتی بادی خنثی سازی کمی برای مقابله با سویه نو اومیکرون دارند اما در مقابل، خون افرادی که یک دُز اضافی نیز دریافت نموده اند، قدرت خنثی سازی بیشتری را نشان می دهند.
دانشمندان بعلاوه دریافتند که سویه اومیکرون در مقایسه با سویه های قبلی، قدرت عفونت بیشتری دارد و دیگر اینکه قدرت انتقال آن نیز تقریباً دو برابر بیشتر از نوع غالب فعلی یعنی دلتا است و به همین علت محتمل است به زودی سویه اومیکرون در دنیا شیوع بیشتری یابد.
این نتایج با سایر مطالعاتی که اخیراً در دیگر مراکز تحقیق انجام شد، مطابقت زیادی دارد.
پیش از این محققان دانشگاه آکسفورد در روز دوشنبه اعلام نموده بودند که بر اساس یافته های آنها تزریق دُزهای عادی واکسن های ضدکرونا (دو دُز آسترازنکا و فایزر) نمی تواند به مقدار کافی بدن را در مقابل سویه اومیکرون مقاوم کند.
شرکت های فایزر و بیون تک نیز هفته گذشته اعلام نموده بودند که تزریق دُز سوم واکسن تولیدی این دو شرکت توانسته است سویه اومیکرون را در شرایط آزمایشگاهی خنثی کند.
دو شرکت دیگر تولیدنماینده واکسن های ضدکرونا در غرب یعنی مدرنا و حانسون اند جانسون هنوز گزارشی درباره نحوه عملکرد واکسن های تولیدی شان در مقابل اومیکرون منتشر ننموده اند.
منبع: تجارت نیوز