والیبال ایران در سالی که گذشت، خاتمه 98؛ خاتمه کولاکوویچ

به گزارش وبلاگ خطاطی، بسیاری از منتقدان کولاکوویچ، او را یک چهره ناموفق می دانند که ویروس کرونا، فدراسیون والیبال را از ادامه کار با او نجات داد اما این مربی اعتقاد دیگری دارد.

والیبال ایران در سالی که گذشت، خاتمه 98؛ خاتمه کولاکوویچ

به گزارش وبلاگ خطاطی، بعید است که حتی پیشکسوتان والیبال ایران، سالی مثل سال 1398 را با چنین فراز و نشیب هایی دیده باشند و به یاد بیاورند. سالی که تیم ملی ایران در مرحله بین قاره ای و گروهی لیگ ملت های والیبال با قدرت و زودتر از خیلی از غول های سنتی والیبال به مرحله فینال رسید، در فینال حرفی برای دریافت نداشت و با دو شکست مقابل لهستان و برزیل روی پله پنجم ایستاد. در این تورنمنت دست برزیل و فرانسه و هم به مدال نرسید و روسیه، آمریکا و لهستان به عناوین اول تا سوم رسیدند.

تورنمنت بعدی، جام دنیای فرسایشی والیبال در ژاپن با حضور 12 تیم برتر رنکینگ فدراسیون دنیای بود که بر خلاف دوره های گذشته به منزله ورودی المپیک نبود و به همین خاطر ارزش خاصی برای تیم های شرکت کننده نداشت. شاگردان کولاکوویچ، بازی های خود را در شهر ناگانو با 3 شکست مقابل روسیه، مصر و برزیل و دو پیروزی مقابل کانادا و استرالیا آغاز کردند.

شکست غیر منتظره مقابل مصر، بدترین و شاید شاخص ترین نتیجه تیم ملی در جام دنیای بود. ایران در مرحله دوم جام دنیای به هیروشیما رفت، مقابل آمریکا باخت و تونس و آرژانتین را از پیش رو برداشت. تعدد شکست های ایران و بازی نه چندان دلچسب ملی پوشان، کادر فنی را مجبور کرد تا در ادامه به بازیکنان جوان خود میدان بدهند تا حداقل سنگینی بار نقدها را با فرصت دادن به جوان ها کمتر کند. ایران در ادامه از ژاپن، ایتالیا و لهستان هم باخت و در نهایت جام دنیای 2019 را با 4 پیروزی، 7 شکست و 12 امتیاز و کسب مقام هشتمی به سرانجام برد.

تیم ملی ایران سپس به سراغ کسب سهمیه المپیک رفت. روس ها برای تضمین حضور خود در المپیک 2020 رقمی حدود نیم میلیون یورو به حساب فدراسیون دنیای واریز کردند تا در سن پترزبورگ، میزبان ایران، کوبا و مکزیک باشند. طبیعی بود که تیم ملی روسیه با شکست دادن 3 حریف خود، المپیکی گردد. ایران با پیروزی مقابل کوبا و مکزیک در مقابل میزبان متوقف شد تا همچنان برای کسب سهمیه المپیک از قاره آسیا، امیدوار بماند.

ایران در مرحله بعدی فصل شلوغ خود، برای سومین باز میزبان مسابقات قهرمانی مردان آسیا در تهران بود. فدراسیون والیبال تصمیم گرفت که تیم ملی مثل تورنمنت های قبلی با حداکثر توان و با تمام بازیکنان به مصاف حریفان برود. نتیجه هم طبق پیش بینی، قهرمانی تیم ملی در تهران بود. یکی از نکات جالب توجه در این مسابقات عدم حضور سرپرست فدراسیون در مراسم اختتامیه بود.

با برگزاری انتخابات فدراسیون والیبال، محمدرضا داورزنی با کسب آرای بیشتر نسبت به بهنام محمودی، پس از دورانی که به عنوان معاون وزیر ورزش مشغول به فعالیت بود به فدراسیون والیبال برگشت و اولویت خود را رسیدن به المپیک تحت هر شرایطی قرار داد. تعطیلی 50 روزه لیگ نا فرجام برتر، نسخه چالش برانگیز او برای رسیدن به دومین المپیک متوالی بود. تیم ملی چین در شهر جیانگمن، میزبان 8 تیم برتر آسیا بود تا تنها سهمیه قاره کهن به تیم قهرمان اعطا گردد. شاگردان کولاکوویچ که بخت نخست صعود به المپیک از این تورنمنت بودند تنها در بازی نیمه نهایی مقابل کره به مشکل برخوردند ولی در نهایت 3 بر 2 این تیم را شکست دادند تا در یک فینال آسان، چین را از پیش رو بردارند و المپیکی شوند.

در این میان، اتفاق مهم و تاریخی دیگری هم افتاد. رقابت های قهرمانی مردان زیر 21 سال دنیا، از 27 تیر ماه در بحرین آغاز شد و شاگردان بهروز عطایی در نخستین مسابقه تونس را سه بر صفر شکست دادند. جوانان ایران در دومین مسابقه سه بر دو مغلوب روسیه شدند و در سومین ملاقات، سه بر صفر جمهوری چک را شکست دادند و به مرحله دوم صعود کردند. تیم ایران در مرحله دوم، سه بر یک آرژانتین را شکست داد و سه بر یک مغلوب ایتالیا شد و با شکست سه بر صفر بحرین، حریف برزیل در مرحله نیمه نهایی شد. جوانان ایران در ملاقات مرحله نیمه نهایی سه بر صفر برزیل را شکست دادند و حریف ایتالیا در ملاقات نهایی شدند و با شکست سه بر دو این تیم، برای نخستین بار در تاریخ، قهرمان رده زیر 21 سال دنیا شدند.

شیوع ویروس کرونا در سراسر دنیا اما تمام برنامه ها و رویدادهای پیش روی والیبال را معلق کرد. این مورد به تنهایی قابل هضم بود چون تمام ورزش دنیا با چنین معضلی روبه رو شده بود. فدراسیون والیبال اما طبق برنامه تا سرانجام المپیک با ایگور کولاکوویچ، سرمربی اهل مونته نگرو خود و دو دستیار صربش قرارداد داشت. تغییر زمان برگزاری لیگ ملت ها و المپیک توکیو باعث شد عملا تورنمنتی تا سرانجام قرارداد کولاکوویچ پیش روی تیم ملی نباشد.

حالا دو طرف که آماده سرانجام همکاری پس از المپیک بودند، 6 ماه زودتر با این مسئله روبرو شدند. فدراسیون والیبال در مکاتبه با کولاکوویچ و همانطور که او هم انتظار داشت، خواهان آغاز مذاکرات برای فسخ قرارداد شد.

امیر خوش خبر، سرپرست تیم ملی والیبال در این مورد گفته است: تصمیم فدراسیون به اطلاع کولاکوویچ رسیده است و ایشان هم انتظار چنین تصمیمی را داشت. ما در کوشش هستیم تا به بهترین شکل به همکاری طرفین سرانجام دهیم.

طبق نظر سرپرست تیم ملی، سرمربی بعدی نیز یک گزینه خارجی و مطرح دنیا والیبال است تا راهنمایی تیم ملی را المپیک بر عهده داشته باشد. گزینه های بزرگی که مناسب تیم ملی باشند، محدود و البته محدودتر از آن، منابع اقتصادی فدراسیون و ورزش ایران است.

مهم ترین برنامه کولاکوویچ در ایران، تغییر نسلی بود قرار است بعد از المپیک اتفاق بیفتد. کنار رفتن ستاره های بزرگی مثل سعید معروف، محمد موسوی، شهرام محمودی و ... قطعا افت بزرگی را برای تیم ملی به همراه خواهد داشت که باید توسط جوانانی مثل جواد کریمی، پوریا یلی، امیرحسین اسفندیار، علی اصغر مجرد، مسعود غلامی و ... جبران گردد.

بسیاری از منتقدان کولاکوویچ، او را یک چهره ناموفق در نتیجه گیری و جوانگرایی می دانند که ویروس کرونا، فدراسیون والیبال را از ادامه کار با او نجات داد ولی این مربی اهل مونته نگرو معتقد است که جوانان زیادی را به تیم ملی دعوت و به والیبال ایران معرفی نموده و قهرمانی آسیا و کسب سهمیه المپیک با وجود همین جوانان به دست آمده است. شرایط تیم ملی ایران پس از المپیک در سال 2021، گواهی بر ادعاهای منتقدان و ایگور کولاکوویچ خواهد بود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

به "والیبال ایران در سالی که گذشت، خاتمه 98؛ خاتمه کولاکوویچ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "والیبال ایران در سالی که گذشت، خاتمه 98؛ خاتمه کولاکوویچ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید