آموزش پخت شیرینی نخودچی

به گزارش وبلاگ خطاطی، شیرینی نخودچی یا نان نخودچی یک کلوچه سبک بدون گلوتن است که در گذشته برای عید نوروز سرو می شد. ایرانیان در کنار تهیه سفره هفت سین و غذای مخصوص نوروز (سبزی پلو با ماهی)، به تهیه این شیرینی هم گرایش داشتند. ایرانیان بر این باورند که شیرینی نخودچی می توانند اقبال خوبی را برای آنها در سال تازه به همراه داشته باشند. تقریباً هر شهر ایران، شیرینی مخصوص خود را دارد اما شیرینی محبوبی که در بیشتر شهرهای کشور وجود دارد، نان نخودچی است. به علت همین محبوبیت، ما می خواهیم در این آنالیز به طرز تهیه شیرینی نخودچی بپردازیم.

آموزش پخت شیرینی نخودچی

شیرینی نخودچی (شیرینی نخودی) چیست؟

شیرینی نخودچی یا شیرینی نخودی اصالتاً برای شهر قزوین است. با این حال، این شیرینی به شهرهای دیگر نیز راه پیدا نموده است و یکی از شیرینی های مورد علاقه همه ایرانی ها است. نان نخودچی را می توان در تمام طول سال درست کرد اما معمولاً برترین زمان تهیه این شیرینی در عید نوروز است. بعلاوه، شیرینی نخودچی معمولاً کوچک است. هر چه نان نخودچی کوچک تر باشد، سرو و مصرف آن نیز آسان تر است.

آرد نخودچی ماده اصلی این شیرینی خوشمزه است. کیفیت آرد به طور مستقیم بر طعم شیرینی تأثیر می گذارد، بنابراین حتماً از آرد مرغوب بهره ببرید. یکی دیگر از مواد پودر قند است که نمی توان آن را با شکر جایگزین کرد زیرا به سبک شدن شیرینی (از نظر وزنی) یاری می نماید.

از آنجایی که این شیرینی های کوچک تخم مرغ ندارد، انتخاب خوبی برای گیاهخواران هستند. اگرچه دستور اصلی تهیه شیرینی نخودچی حاوی روغن گی (Ghee) است اما به علت گران بودن، می توانید از روغن گیاهی دیگری بهره ببرید. از آنجایی که در دستور پخت از آرد سفید استفاده نشده است، این شیرینی کاملاً بدون گلوتن است.

طرز تهیه شیرینی نخودچی

  • زمان آماده سازی: 30 دقیقه
  • زمان پخت: 20 دقیقه
  • زمان استراحت: 2 ساعت
  • کل زمان مورد احتیاج: 2 ساعت 50 دقیقه
  • وعده های غذایی: مناسب برای 6 نفر

مواد لازم برای شیرینی نخودچی

  • 500 گرم آرد نخودچی
  • پودر قند 250 گرم
  • 250 گرم روغن گیاهی
  • 1 قاشق چایخوری هل پودر شده
  • 2 تا 3 قاشق غذاخوری پسته پودر شده

تهیه شیرینی نخودچی حرفه ای

برای تهیه شیرینی نخودچی ایرانی، ابتدا باید پودر قند و روغن گیاهی را با هم ترکیب کنید تا مخلوط خامه ای به دست آید. سپس پودر هل و آرد نخودچی را اضافه نموده و به هم زدن ادامه دهید تا خمیر نرمی تهیه گردد. سپس روغن را با پودر قند مخلوط کنید. خمیر باید چند ساعت استراحت کند تا شیرینی کیفیت لازم را به دست آورد. روی خمیر را بپوشانید و حداقل 2 ساعت استراحت دهید.

بعد از زمان استراحت خمیر را باز کنید. توجه داشته باشید که شیرینی نخودچی نباید نازک باشد. حدود 1.5 تا 2 سانتی متر ضخامت ایدئال برای این شیرینی است. از یک کاتر کوچک برای شکل دادن به شیرینی ها بهره ببرید. پس از فرم دادن به خمیر، آن را در سینی فر قرار دهید. برای تزیین شیرینی ها از پسته پودر شده بهره ببرید.

سپس سینی را در فر که از قبل گرم شده قرار دهید. شیرینی ها را به مدت 15 تا 20 دقیقه بپزید. مراقب باشید هر از چند گاهی شیرینی ها را چک کنید تا مطمئن شوید که بیش از حد پخته نشده باشند. طلایی شدن شیرینی ها به معنای پخته شدن آنهاست. اجازه دهید شیرینی ها کاملاً خنک شوند. سپس آنها را به آرامی حرکت دهید زیرا بسیار شنماینده هستند.

نکات مهم در درست کردن شیرینی نخودچی

  • شیرینی نخودچی ایرانی را معمولاً به شکل شبدر چهار برگ تزئین می نمایند. با این حال، این شیرینی می تواند به هر شکل دیگری نیز تزئین گردد. شکل دادن نان نخودچی به سلیقه شخصی مربوط می گردد.
  • به خاطر داشته باشید که زعفران یا دارچین را می توانید به تنهایی یا همراه با هل نیز در دستور تهیه شیرینی نخودچی استفاده کرد.
  • اگر زمان پخت نان نخودچی بیشتر از 20 دقیقه گردد، این شیرینی خشک شده و پودر می گردد.
  • از پسته برای تزئین و خوشمزه تر کردن شیرینی نخودچی استفاده می گردد.
  • آرد نخودچی در مقایسه با دیگر انواع آرد غلات از نظر ارزش تغذیه ای و مقدار فیبر برترین گزینه است.
  • نخودچی سرشار از کلسیم، آهن گیاهی، فسفر و ویتامین های گروه B و A است.
  • نخودچی به علت داشتن مقادیر زیادی کلسیم برای استخوان سازی، مناسب بچه ها و کهن سالان است.

کلام آخر

یکی از دلایلی که نان نخودچی به عنوان شیرینی مخصوص عید در نظر گرفته می گردد، کوچک بودن آن است. ایرانیان در تعطیلات نوروز تمایل دارند به ملاقات همه اقوام خود بروند. معمولاً تماشا اقوام نیز چند دقیقه به طول نمی انجامد و در این فاصله کوتاه، خوردن شیرینی نخودچی می تواند برترین انتخاب باشد.

طرز تهیه شیرینی نخودی ایرانی بسیار آسان است اما برای اینکه بتوانید برترین شیرینی نخودچی را درست کنید، باید از روغن گی بهره ببرید. سپس به جای شکر پودر قند را به کار ببرید و با قرار دادن خمیر به مدت 2 ساعت در حالت استراحت، می توانید نان نخودچی بسیار خوشمزه ای تهیه کنید.

منبع: اسنپ مارکت

به "آموزش پخت شیرینی نخودچی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش پخت شیرینی نخودچی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید