خواص کلم و کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه

به گزارش وبلاگ خطاطی، کلم یک سبزی همه کاره است که به طرق مختلفقابل استفاده است. می توان آن را به صورت خام در سالاد، بخارپز، آب پز، سرخ شده، یا در سوپ، خورش و غذاهای تخمیر شده مانند ترشی و شور مصرف کرد.

خواص کلم و کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه

خواص کلم در انواع مختلف آن فرق دارد. کلم در انواع و رنگ های مختلف از جمله سبز، قرمز و بنفش شناخته شده است. کلم سفید یک سبزی مغذی حاوی انواع ویتامین برای سلامتی است. با ما در مجله اینترنتی وبلاگ خطاطی همراه باشید تا با خواص کلم سفید آشنا شوید.

خواص کلم سفید

ویتامین هایی که در کلم سفید یافت می شوند طیفی گسترده دارتد اما بعضی از این ویتامین ها که به مقداری چشم گیر در کلم سفید موجود هستند عبارتند از:

ویتامین C

کلم سفید منبع عالی ویتامین C است که به نام اسید اسکوربیک نیز شناخته می گردد. ویتامین C یک ماده مغذی لازم است که به عنوان یک آنتی اکسیدان با حمایت از سیستم ایمنی، کلاژن را تقویت نموده و از سلول ها در برابر آسیب محافظت می نماید.

ویتامین K

کلم سفید منبع خوبی از ویتامین K، به ویژه ویتامین K1 (فیلوکینون) است. ویتامین K برای لخته شدن خون و سلامت استخوان ها مهم است و این یکی از مهم ترین خواص کلم به شمار می رود.

ویتامین B6

کلم سفید حاوی ویتامین B6 است که در عملنمودهای مختلف بدن از جمله متابولیسم، رشد مغز و عملکرد سیستم ایمنی نقش دارد.

فولات

کلم سفید منبع فولات است که به عنوان ویتامین B9 نیز شناخته می گردد. فولات نقشی حیاتی در تقسیم و رشد سلولی دارد و به ویژه برای زنان باردار مهم است زیرا باعث رشد مناسب جنین می گردد.

ویتامین A

در حالی که کلم سفید منبع قابل توجهی از ویتامین A در مقایسه با سایر سبزیجات نیست، اما همچنان حاوی مقادیری بتاکاروتن است که بدن می تواند آن را به ویتامین A تبدیل کند. ویتامین A برای بینایی و بهبود عملکرد سیستم ایمنی لازم است.

سایر خواص کلم سفید

با گنجاندن کلم سفید در برنامه غذایی خود می توانید از ویتامین های ذکر شده و ویژگی هایی که در ادامه مطلب می آیند بهره مند شوید.

1. ارزش غذایی بالا

کلم یک سبزی بسیار مغذی و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی لازم است. کالری کمی دارد و منبع خوبی از فیبر غذایی است. کلم همان طور که ذکر شد حاوی ویتامین های C، K و B6 و بعلاوه مواد معدنی مانند پتاسیم، منگنز و فولات است.

2. غنی از آنتی اکسیدان

کلم حاوی آنتی اکسیدان هایی است که به محافظت از بدن در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد یاری می نماید. این آنتی اکسیدان ها، از جمله ویتامین C و آنتوسیانین ها، می توانند به کاهش خطر بیماری های مزمن و ارتقای سلامت کلی یاری نمایند.

3. خواص ضد التهابی

خواص ضد التهابی از مهم ترین خواص کلم به شمار می روند. کلم حاوی ترکیباتی با خواص ضد التهابی مانند گلوکوزینولات ها و فلاونوئیدها است. این ترکیبات با کاهش التهاب در بدن مرتبط هستند که ممکن است به کاهش علائم بعضی شرایط التهابی یاری کند.

4. سلامت دستگاه گوارش

کلم منبع خوبی از فیبر غذایی است که به هضم غذا یاری می نماید و سیستم گوارشی را ارتقا می دهد. فیبر به مدفوع حجم داده، از حرکات منظم روده حمایت و به جلوگیری از یبوست یاری می نماید.

5. خواص بالقوه مبارزه با سرطان

کلم حاوی گلوکوزینولات و ترکیبات حاوی گوگرد است که با خواص بالقوه مبارزه با سرطان مرتبط است. اعتقاد بر این است که این ترکیبات به مهار رشد سلول های سرطانی یاری می نمایند و خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان مانند سرطان روده بزرگ، ریه و پروستات را کاهش می دهند.

6. سلامت قلب

کلم به علت کالری کم و فیبر بالا برای سلامت قلب بسیار مناسب است. فیبر موجود در کلم به کاهش سطح کلسترول، حفظ فشار خون سالم و کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی یاری می نماید.

شایان ذکر است که محتوای مواد مغذی کلم بسته به عواملی مانند تنوع کلم، شرایط رشد و روش های پخت می تواند متفاوت باشد. برای به حداکثر رساندن خواص کلم ، توصیه می گردد کلم را با استفاده از روش هایی بپزید که مواد مغذی آن را حفظ می نماید، مانند بخارپز کردن یا مصرف خام کلم در سالاد و پرهیز از پختن زیاد.

پیشنهاد مطالعه: نوشیدن آب همراه غذا : مفید یا مضر؟ را بخوانید.منبع: پیام دلتا

به "خواص کلم و کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص کلم و کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید